Hieronder volgt een opsomming over de invloeden die hout op zowel ons lichaam, gevoel en omgeving heeft.

Gezond

Tussen 45% en 65% relatieve luchtvochtigheid: dat is de comfortzone van de mens.
Is het klimaat vochtiger en drukkender? Dan remt dit ons natuurlijke koelsysteem.
Ligt de luchtvochtigheid heel laag? Dan drogen onze slijmvliezen en stijgt het risico op infecties.

De aanwezigheid van hout buffert en stabiliseert het binnenklimaat en houdt het binnen de grenzen van de comfortzone. In dat comfortklimaat zijn ook schimmels, huisstofmijt, virussen en bacteriën minder actief. Bovendien vermindert het ook het risico op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen.

Zuinig

Hout is poreus: zodat het weinig weegt en toch heel goed isoleert. Hout voelt altijd ‘warm’ aan, koelt traag af en warmt traag op. Veel stoken of koelen in een kamer met hout is dus niet nodig. En dat bespaart energie.

Comfortabel

Hout voelt enorm comfortabel aan omdat het goed isoleert. Hout is natuurlijk gewoon ook aangenaam om naar te kijken. Het verwijst naar natuur, naar levende materie.

Milieuvriendelijk

Hout is een hernieuwbare grondstof. Fotosynthese maakt, met lichtenergie, van de CO2 uit de lucht en het water uit de bodem … hout. Milieuvriendelijke magie!
Bouwt u een woning met hout? Dan zit daar zoveel CO2 in als in de uitstoot van 200 wagens in file gedurende een uur.

Duurzaam

Het driehonderd jaar oude eikenhouten schrijnwerk van het paleis van Versailles.
De vakwerkhuizen in de streek van Malmédy en Stavelot – in goede staat en bewoond sinds 1750.
De houten woningen in Brugge en Gent uit de zeventiende eeuw.
Allemaal mooie voorbeelden van de duurzaamheid van hout …

Onderhoudsvriendelijk

Veel werk aan hout? Niet als u voor de juiste afwerking kiest. In veel gevallen blijft professioneel afgewerkt houten buitenschrijnwerk zelfs 10 jaar onderhoudsvrij!

Vindt u een natuurlijke grijze look mooi voor bijvoorbeeld. uw terras, gevelbekleding, tuinhout? Dan hoeft u ze bijna niet te onderhouden.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.